Hallo, Ik ben Jessica

In 2016 richtte ik Strong People op. Na meer dan 15 jaar professionele ervaring in project en people management, waagde ik het om de stap te zetten naar een eigen bedrijf. Dit was een droom die ik altijd al stiekem gehad had (daarom was ik ook handelsingenieur gaan studeren) maar ik dacht dat ik dat niet zou kunnen en vooral ik wist niet wat ik dan wel zou kunnen verkopen.

Het heeft mij enige levenservaring gekost om de puzzelstukjes in elkaar te laten vallen. Van nature hou ik ervan om mensen te helpen en te ondersteunen en dit dan vooral op een down-to-earth manier. In 2015 begon ik dan eindelijk in te zien dat dat juist de sterkte was waarmee ik op mijn manier de wereld een beetje kon verbeteren.

Ik ben nooit een roeper geweest, neem weinig risico’s (en toch heb ik mijn eigen bedrijf opgericht!) en liet me al eens aan de kant schuiven. Ik liet me nogal snel overtuigen dat anderen het beter wisten. Het heeft mij een aantal jaren gekost om in te zien waarom dat zo was. Ik vergeleek mij altijd met anderen (lees: extraverten) en kreeg dan het gevoel dat ik niet goed genoeg was en dat waarschijnlijk nooit zou worden. 

Nu heb ik intussen door dat je helemaal niet extravert moet zijn om iets te bereiken. Door mezelf beter te leren kennen en zo te zien dat introverten en extraverten anders functioneren ben ik gaan inzien dat we allebei onze meerwaarde hebben in deze maatschappij.

Deze persoonlijke ervaring zorgde ervoor dat ik mij steeds meer gaan verdiepen ben in het functioneren van introverte mensen. Via Strong People tracht ik enerzijds andere introverten te helpen om ook steviger in hun schoenen te staan en hen te ondersteunen in hun groeiproces. En anderzijds wil ik ook aan de wereld tonen hoe waardevol introverten zijn in onze maatschappij. Onderschat ons niet!